<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3253460&amp;fmt=gif">

Nieuwe
kansen.

Er gaan decennia voorbij waarin niets gebeurt en daarna weken waarin decennia zich voltrekken. Zo heeft Lenin eens gezegd en zo voelt het afgelopen jaar voor mij. Een samenleving in versnelling. Een versnelling vol ontwrichtende consequenties waarbij alles op zijn kop wordt gezet, maar die ook kansen biedt. Gaan we straks terug naar ‘business as usual’? In ons leven, de maatschappij en onze organisaties? Ik denk het niet.

Marijke van Sluisveld

Blog

  • Artikel
  • 14 apr 2021
  • 2 minuten leestijd
Geschreven door Marijke van Sluisveld

Sneller en sneller

We gingen al snel, maar nu nog sneller en op onbekend terrein. Dit vraagt veel van ons allemaal. In de eerste plaats moeten we gezond blijven. Maar daarnaast ook upskillen, reskillen, flexibel en veerkrachtig zijn. We beseffen ons meer dan ooit tevoren dat verandering een constante factor in ons leven is. Net als het doen van de was of zorgen over geld, kinderen, ouders, het klimaat of de ongelijkheid op de wereld.

Wat als het ons lukt om in deze dynamiek alle ballen hoog te houden en ook onze fysieke en mentale gezondheid redelijk onder controle te krijgen? Hebben we dan ons potentieel gerealiseerd? De top bereikt?

Voor het realiseren van potentieel is geen quick fix of one-size-fits-all-oplossing. Daar moet je continu aan werken. Soms in grote stappen, maar veel vaker in kleine maar duurzame stappen.

Potentieel realiseren, een pad naar de top?

Ik denk van niet. Want je potentieel realiseren is niet hetzelfde als een pad naar de top. Niet voor individuen en niet voor organisaties. Het gaat over weten wie je bent. Jezelf kunnen zijn en in verbinding staan met anderen. Over betekenis en waarde toe kunnen voegen in werk, privé en maatschappij. Gezond zijn en je vitaal voelen, je talenten in kunnen zetten en waardering hiervoor krijgen. Voor het realiseren van dit potentieel is helaas geen quick fix of one-size-fits-all-oplossing beschikbaar. Daar moet je continu aan werken. Soms in grote stappen, maar veel vaker in kleine maar duurzame stappen.

Nieuwe kansen

Aan een leven wat op snel doorspoelen staat hangen risico’s, maar zeker ook kansen om stappen te zetten. Als optimist en fan van Rutger Bregman en zijn boek ‘De meeste mensen deugen’ geloof ik in kansen, in veerkracht, de goedheid van mensen en de maakbaarheid van (werk)geluk. In bevlogenheid in plaats van tevredenheid. Wat mij betreft staat er dus een nieuwe kans voor de deur. We hoeven hem alleen maar te grijpen. Het vraagt wel een kritische blik op de definitie van potentieel en een passend pad vinden om daar te komen. Ook dit geldt voor individuen én organisaties. Deze zijn allemaal uniek, maar wel onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Vitality@Work wordt Realise

Vanaf vandaag zetten we Schouten & Nelissen Vitality@Work voort als Realise. Dit voelt voor mij en het hele team als een nieuwe stap. Het biedt ons de kans onze talenten optimaal in te zetten. Wij zijn namelijk goed in het geven van inzicht én het activeren naar meer vitaliteit en werkplezier. Door deze talenten te combineren kunnen wij met
onze oplossingen anderen niet alleen helpen het pad naar hun potentieel te vinden, maar hen ook empoweren in de verwezenlijking daarvan. Niet met grote verandertrajecten, maar stap voor stap in de eigen praktijk. Door te luisteren, inzicht te geven, bewustwording te creëren en te verbinden, maar vooral ook door de regie te beleggen daar waar hij hoort. 

Er liggen veel kansen om de manier waarop wij (samen)werken toekomstbestendig te maken.
Voor iedereen. Juist nu!

Samen werken aan sterk
kapitaal

Het doorbreken van patronen is niet makkelijk. Bij Realise weten wij dat een frisse blik ‘van buiten’ nodig is om verandering te laten slagen. Wij gaan graag met jou aan de slag en willen je inspireren in het anders kijken naar je organisatie.

ADVIESGESPREK