<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3253460&amp;fmt=gif">

3 tips om de baas over je loopbaan te blijven.

Wat je goede voornemen voor 2022 in het werk ook is, voornemens waarmaken start met het maken van krachtige keuzes. Hoe maak je krachtige keuzes met impact? In deze blog 3 tips die je helpen om je voornemens om te zetten naar een concreet resultaat.

Realise redactie

Blog

  • Artikel
  • 17 jan 2022
  • 2 minuten leestijd
Geschreven door Realise redactie

Wat je goede voornemen voor 2022 in het werk ook is, voornemens waarmaken start met het maken van krachtige keuzes. Hoe maak je krachtige keuzes met impact? In deze blog 3 tips die je helpen om je voornemens om te zetten naar een concreet resultaat.

Voor veel mensen start het nieuwe jaar met goede voornemens. Stoppen met roken, een paar kilo afvallen, meer bewegen of misschien wel voornemens die te maken hebben met het werk. Dit jaar echt die opleiding gaan starten, vaker je talenten in het werk inzetten, een betere balans in je werk vinden of - een stuk rigoureuzer - een totaal andere baan? Laat het niet bij voornemens, maar neem het heft in eigen hand!

#1 Vertaal je doel naar concrete acties

Als je jouw doelen wilt behalen dan helpt het om ze allereerst te vertalen naar concrete acties. Beschrijf voor jezelf niet alleen welke actie je gaat ondernemen, maar ook wanneer je dat gaat doen, wie of wat je daarvoor nodig hebt en wat het resultaat van die actie is. Als je dit jaar bijvoorbeeld echt die opleiding wilt starten dan kun je een aantal concrete acties uitwerken:

  • Overzicht creëren waar je de opleiding kunt volgen, wanneer je kunt starten en wat de kosten zijn (deadline...).
  • Bezoeken van een open dag of een afspraak maken met een studievoorlichter van de opleiding (deadline...).
  • In gesprek met je leidinggevende of die wil bijdragen aan je opleiding in de vorm van tijd en/of geld (deadline...).

#2 Start vandaag en blijf in beweging

Als je jezelf een doel hebt gesteld en dat doel hebt vertaald naar concrete acties, start dan gewoon vandaag. Voor sommige stappen heb je misschien anderen nodig, maar er zijn er ook genoeg die je nu direct kunt zetten. Dus weg met die smoesjes en ga direct aan de slag.

Voornemen: droombaan zoeken
Is het voor jou dit jaar tijd voor een nieuwe baan? Download dan vandaag nog een voor jou relevante vacature-app en stel een alert in voor de vacatures die jij zoekt. Update je LinkedIn- profiel en werk je cv bij. Als je dan de vacature voor jouw droombaan ziet, kun je direct reageren.
Om te voorkomen dat jouw goede voornemen na een paar weken uit het zicht verdwijnt, helpt het om iedere week op een vast moment ruimte in je agenda te maken voor je acties.

#3 Lig je op koers of moet je bijsturen?

Als je jouw plan hebt uitgewerkt en in actie bent gekomen dan is het natuurlijk ook belangrijk om regelmatig te toetsen of je nog op koers ligt. Kies vaste momenten om te evalueren of je acties je helpen om bij je beoogde doel te komen.

Check of je acties werkelijk tot concrete resultaten hebben geleid. Zijn je acties niet zo effectief als gehoopt en lig je niet op koers? Stuur dan tijdig bij, herformuleer je acties en toets daarbij goed of je doelen, acties en planning realistisch en haalbaar zijn.

Vraag feedback
En misschien een net zo belangrijke vraag: ben je echt gemotiveerd om aan het behalen van je doelen te werken? Vraag hierbij eventueel hulp aan een collega of vriend. Anderen kunnen je vaak net die ene vraag stellen die je helpt om je doelen en acties aan te scherpen of andere suggesties doen waar je zelf nog niet aan hebt gedacht.

Vragen of advies nodig?

De talentscan helpt medewerkers vanuit inzicht te focussen op hun natuurlijke kwaliteiten en ontwikkel-potentieel. Werkplezier of vitaliteit vanuit inzicht en bewustwording duurzaam verankeren in drijfveren en gedrag? Dan vertellen we je graag meer over onze activatieworkshop PEP-talk

Game changing employee feedback.

Bij Realise zorgen we ervoor dat mensen het verschil maken voor jouw organisatie. Dit doen we door medewerkersonderzoek, organisatieontwikkeling én gedragsontwikkeling samen te brengen. Wij gaan graag met jou aan de slag en willen je inspireren in het anders kijken naar je organisatie.

Plan een adviesgesprek