<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3253460&amp;fmt=gif">

Pulsemetingen: Verhoog Betrokkenheid en Succes!

In een wereld van constante verandering is directe toegang tot informatie van onschatbare waarde.

Ontdek hoe pulsemetingen een slim alternatief zijn voor trage tweejaarlijkse medewerkersonderzoeken. Ze meten actuele vitaliteit, tevredenheid, leercapaciteit en betrokkenheid en sporen directe ondersteuningsbehoeften op.

Realise redactie

Blog

 • Artikel
 • 16 okt 2023
 • 1 minuten leestijd
Geschreven door Realise redactie

Houd je organisatie gezond met pulsemetingen

In een wereld vol veranderingen is snelle toegang tot informatie cruciaal. Je wilt weten hoe vitaal, tevreden, lerend en betrokken je medewerkers zijn, en welke trends zich voordoen. Pulsemetingen bieden een perfect alternatief voor tweejaarlijkse medewerkersonderzoeken. Ze meten de huidige stand van zaken en identificeren directe ondersteuningsbehoeften.

Wat zijn pulsemetingen

 • Korte vragenlijsten
 • Gericht op actuele thema's
 • Kortdurende metingen
 • Met korte tussenperiodes

Kort, specifiek en frequent afgestemd op jouw organisatieveranderingen. Hierdoor krijg je als leidinggevende of organisatie inzicht in de ontwikkeling van medewerkers op specifieke gebieden zoals vitaliteit, veranderingsbereidheid, werk-privébalans, werkdruk, betrokkenheid en motivatie.

Je krijgt regelmatig inzicht in het welzijn van je medewerkers en hun behoeften, terwijl medewerkers zich gehoord en betrokken voelen bij elke pulsemeting.

Aan de slag met Pulsemetingen: 3 Succesfactoren

 • Efficiëntie: Pulsevragenlijsten zijn in slechts 5 minuten in te vullen om vragenlijstvermoeidheid te voorkomen en betrouwbare gegevens te behouden.
 • Communicatie: Leg niet alleen het doel uit, maar ook de follow-up van de pulsemetingen in je communicatie.
 • Frequentie: Stem de meetfrequentie af op de verandersnelheid van je organisatie. Wekelijkse, maandelijkse of driemaandelijkse metingen kunnen passend zijn, afhankelijk van de te meten onderwerpen en hun veranderingsnelheid. Bijvoorbeeld, gezondheidsaspecten kunnen dagelijks variëren, terwijl bedrijfscultuur minder frequent verandert.
 1.  

Terugkijken Webinar Pulsemetingen: Verbeter je Inzicht 

Heb je ons recente webinar over pulsemetingen gemist? Geen zorgen! Nu kun je het terugkijken en ontdekken hoe pulsemetingen je organisatie kunnen transformeren. Verrijk je inzicht, verhoog de betrokkenheid en til het succes van jouw organisatienaar een hoger niveau. Bekijk het webinar Listen & Learn editie pulsemetingen en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van pulsemetingen!

Samen werken aan sterk
kapitaal

Het doorbreken van patronen is niet makkelijk. Bij Realise weten wij dat een frisse blik ‘van buiten’ nodig is om verandering te laten slagen. Wij gaan graag met jou aan de slag en willen je inspireren in het anders kijken naar je organisatie.

ADVIESGESPREK