<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3253460&amp;fmt=gif">

Factsheet:
Ongewenst gedrag op de werkvloer

Werknemers die te maken krijgen met ongewenst gedrag voelen zich ruim de helft vaker mentaal uitgeput. Ook voelen zij zich veel vaker vermoeid bij het opstaan als er weer een werkdag voor ze ligt. Lees alle feiten over ongewenst gedrag op de werkvloer in onze nieuwste factsheet!

Realise redactie

infographic

  • Artikel
  • 16 mrt 2022
  • 1 minuten leestijd
Geschreven door Realise redactie

1 op de 5 werknemers krijgt te maken met ongewenst gedrag op de wervloer door collega's of leidinggevenden. Voorbeelden hiervan zijn  pesten,  intimidatie, discriminatie, seksueel grensoverschrijdend gedrag of agressie. 

Deze vormen van ongewenst gedrag leiden tot persoonlijk leed en gezondheidsklachten. En kunnen uiteindelijk resulteren in ziekteverzuim of burn-out.

We hebben de feiten over ongewenst gedrag op de werklvoer voor je op een rij gezet in een overzichtelijke factsheet. De factsheet is gebaseerd op data van ruim 65.000 werknemers.

De factsheet Ongewenst gedrag op de werkvloer geeft je inzicht in:

  • Invloed van de werkomgeving
  • Gevolgen van ongewenst gedrag
  • Verdeling van vormen van ongewenst gedrag

In deze factsheet kun je middels de QR code ook gratis het boek 'Grip op een positief werkklimaat' bestellen.

Download Factsheet: Ongewenst gedrag op de werkvloer

 

Hoe sociaal veilig en inclusief is jouw organisatie?

Helaas komt in bijna iedere organisatie komt ongewenst gedrag door collega's en leidinggevenden voor.  Wil je dit effectief en met duurzaam resultaat aanpakken, dan is inzicht de eerste stap. De Inclusie scan of de WEB-monitor geeft inzicht in de sociale veiligheid binnen jouw organisatie én stimuleert een inclusief en positief werk- en leerklimaat op alle niveaus.

Samen werken aan sterk
kapitaal

Het doorbreken van patronen is niet makkelijk. Bij Realise weten wij dat een frisse blik ‘van buiten’ nodig is om verandering te laten slagen. Wij gaan graag met jou aan de slag en willen je inspireren in het anders kijken naar je organisatie.

ADVIESGESPREK