<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3253460&amp;fmt=gif">

Feedback geeft richting.

Wat zorgt ervoor dat je werknemers vol energie thuiskomen van hun werk? Dat ze je als werkgever aanraden? Dat ze een extra stap zetten voor klanten en collega’s, en dat ook nog met plezier doen?

Hoe Transdev medewerkersonderzoek inzet om stap voor stap een nog betere werkgever te worden.

Wat zorgt ervoor dat je werknemers vol energie thuiskomen van hun werk? Dat ze je als werkgever aanraden? Dat ze een extra stap zetten voor klanten en collega’s, en dat ook nog met plezier doen? Om als werkgever antwoord te krijgen op die vragen, is inzicht nodig. Eric Zweserijn, Manager CSR, Safety & Security bij Transdev legt uit waarom medewerkers- beleving een essentiële factor is binnen de strategie van de organisatie: “Gemotiveerde mensen helpen ons onze doelstellingen te behalen.”

Als toonaangevend bedrijf in de mobiliteit geeft Transdev mensen de vrijheid om te reizen. In Nederland bekend van merken als Connexxion en Hermes, is Transdev een wereldwijd opererende organisatie in 17 landen, op 5 continenten en met in totaal zo’n 85.000 medewerkers.

“De mobiliteitssector bevindt zich momenteel in een transitie, en daar kom je alleen maar doorheen met ‘the right people’”, vertelt Zweserijn. “Wij noemen ze enablers. Want om onze strategie uit te rollen en doelstellingen te behalen, hebben we ons grootste kapitaal nodig: onze mensen.”

Waarom is medewerkersfeedback voor jullie belangrijk?
“Feedback geeft richting. Zeker in een transitiefase. Het zorgt er ook voor dat je stap voor stap een nog betere werkgever kunt worden . Het geeft inzicht in hoe je binnen de organisatie de rol van leiderschap oppakt, maar het geeft ook inzicht in de huidige cultuur. Realise ondersteunt Connexxion al meerdere jaren. Sinds dit jaar halen we met Realise feedback op bij alle medewerkers van alle Nederlandse Transdev medewerkers.”

Waarom de focus op medewerkerbetrokkenheid?
“De focus ligt op klantbeleving, maar we geloven echt dat klantbeleving en medewerkersbeleving nauw bij elkaar betrokken zijn. Een betrokken medewerker zorgt voor een betere klantbeleving en dus een hogere productiviteit. Dus we proberen een win-win situatie te creëren waarbij iedere collega een positieve bijdrage kan leveren aan een betere klantbeleving.”

Wat maakte dat je voor Realise koos?
“In de wetenschappelijk onderbouwde onderzoeksmethode van Realise ligt de nadruk op de positieve aspecten van het werk: waar word jij vrolijk van, waar ben je trots op? We willen niet de focus leggen op de elementen in het werk die energie kosten, maar juist boven water halen wat de energiegevers zijn. Uiteindelijk willen we niet alleen zeggen dat onze medewerkers goed moeten samenwerken, dus ‘better together’, maar ook dat ze zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen en zeker ook hun mening kunnen delen. De vragenlijst in combinatie met de persoonlijke feedback is hier een krachtige tool voor. Onze duurzame relatie met Realise zorgt voor continue verdieping en verbetering op thema’s."

Hoe hebben jullie de wereldwijde Transdev thema’s toegepast?
"We hebben onder begeleiding van Realise een maatwerk medewerkersonderzoek opgesteld vanuit onze visie en strategie. We hebben daarbij stap voor stap toegewerkt naar een vragenlijst die een goede reflectie is van de voor Transdev belangrijke thema’s. We werken dus niet met een kant en klare vragenlijst. De gekozen thema’s zijn overigens niet beperkt tot Nederland. Bij alle engagement programs bij Transdev landen over de hele wereld, stellen we hoe dan ook vijf dezelfde vragen. Bijvoorbeeld over trots, loyaliteit, en of ze Transdev een goede werkgever vinden. Maar ook onderwerpen als diversiteit en inclusiviteit komen aan bod. De ondernemingsraden van Transdev hechten veel waarde aan de onderzoeken als meetinstrument. Psychosociale arbeidsbelasting staat hoog op de agenda, en deze onderzoeken geven daar veel belangrijke inzichten voor.”

“Omdat wij van betekenis willen zijn voor de maatschappij, het milieu én voor onze eigen mensen, hebben wij de diepe wens hen echt te horen. Realise geeft ons inzicht en adviseert actiegericht in dat menselijke aspect. Dat is zo waardevol!” - Nathan van Veen - Transdev - 

Tot slot: Wat levert het medewerkersonderzoek jullie op?
“Wat je niet kunt meten kun je ook niet verbeteren. Dat is de belangrijkste reden waarom we op dit onderzoek inzetten. Want we willen gewoon elke dag beter worden. Met onze medewerkers als belangrijkste kapitaal op nummer 1. Het resultaten-dashboard geeft inzicht en mogelijkheden om gelaagd binnen de organisatie op een prettige manier verbeterslagen te maken."

Transdev

Transdev Nederland is één van de grootste mobiliteitsbedrijven van Nederland. En actief onder bekende merken als Connexxion, Hermes en Witte Kruis. Van bussen, treinen en taxi’s tot ambulances en zelfs autonome shuttles, de Transdev voertuigen vind je door het hele land. Mobiliteit zorgt voor verbinding tussen mensen. Servicegericht werken, verbeteren en innoveren kan Transdev niet zonder hun ruim 6000 medewerkers. Samen houden ze Nederland bereikbaar. En daar zijn ze trots op.

Game changing employee feedback.

Bij Realise zorgen we ervoor dat mensen het verschil maken voor jouw organisatie. Dit doen we door medewerkersonderzoek, organisatieontwikkeling én gedragsontwikkeling samen te brengen. Wij gaan graag met jou aan de slag en willen je inspireren in het anders kijken naar je organisatie.

Plan een adviesgesprek