<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3253460&amp;fmt=gif">

Ontmoet
Joost van Leeuwen.

We zijn enthousiast om Joost van Leeuwen als nieuwe consultant te mogen verwelkomen. 

Realise redactie

Blog

  • Artikel
  • 06 apr 2023
  • 1 minuten leestijd
Geschreven door Realise redactie

 

Ruime ervaring in Vitaliteit, arbeid en gezondheid

Per 1 april 2023 is Joost van Leeuwen gestart bij Realise, a Schouten en Nelissen Company als Consultant Vitaliteit, Arbeid en Gezondheid. Joost heeft een jarenlange ervaring in arbeid en gezondheid en arbeidsbemiddeling. De loopbaan van Joost kenmerkt zich door een leven lang leren en een vitaliteitsaanpak die door zijn carrière jaren is gegaan van curatie naar preventie en van preventie naar amplitie. Bij Realise gaat Joost klanten begeleiden in de aanpak van (mentaal) verzuim en versterken van de vitaliteit, bevlogenheid en medewerkerbetrokkenheid.

"Ook mijn ervaring als zelfstandig ondernemer heeft mij veel gebracht, te weten; netwerken, successen vieren, veerkracht tonen, omgaan met volatiliteit in de markt, ‘practice what you preach', blijven ontwikkelen en kansen zien en grijpen. ‘Het heeft me persoonlijk en professioneel gevormd en gesterkt. En dat treft. Want Realise zijn echte sterkmakers! Samen met mijn collega Realisers maken we werkend Nederland veerkrachtiger, bevlogen en mensgerichter. Een missie die veel voldoening en zin gaat geven."

Visie organisatieonderzoek en leren en ontwikkelen

Aandacht voor de vitaliteit en het welzijn van medewerkers is belangrijker dan ooit. De actiegerichte onderzoeksaanpak van Realise draagt bij aan het geven van inzichten op individueel-, team-, afdeling- en organisatieniveau. Vanuit inzicht en bewustwording activatie stimuleren maakt dat medewerkers en organisaties niet alleen de urgentie voelen, maar ook gericht aan de slag gaan. Dat laatste  is cruciaal en relevant voor het vitaal en inzetbaar houden van werknemers op de Nederlandse arbeidsmarkt. Deze is krap en dat blijft door o.a. het uitstromen van de (laat) babyboom-generatie ook nog zo de komende tientallen jaren.

Duurzame inzetbaarbeid of uitzetbaarheid?

Een oud-docent van Joost noemde het ooit duurzame uitzetbaarheid in plaats van duurzame inzetbaarheid. En daarmee sloeg deze de spijker op zijn kop! De ontwikkelingen in deze PAID Reality (Pressure, Always on, Information overload and Distracted) zijn haast niet meer bij te houden in de huidige maatschappij. Het is daarom enorm relevant om je te blijven ontwikkelen als werknemer en te werken aan nieuwe vakkennis- en vaardigheden. Van belang is daarbij ook dat er een ecosysteem is die veilig is, verbinding biedt en uitgaat van vertrouwen. Een mensgerichte cultuur waarbij faciliterend leiderschap de boventoon voert en mensen zich gesterkt voelen om zich te blijven ontplooien. Op ieder niveau, van elke leeftijd en achtergrond.

Zin en tijd in een kop koffie?

Wil je graag kennis maken, heb je een vraag, of wil je meer weten over de oplossingen van Realise voor jouw organisatie? Ik plan graag een (digitale) kop koffie!

Samen werken aan sterk
kapitaal

Het doorbreken van patronen is niet makkelijk. Bij Realise weten wij dat een frisse blik ‘van buiten’ nodig is om verandering te laten slagen. Wij gaan graag met jou aan de slag en willen je inspireren in het anders kijken naar je organisatie.

LAAT JE ADVISEREN