<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3253460&amp;fmt=gif">

Even voorstellen! Client consultant Maaike Croonen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor je (werk)geluk; het lijkt een cliché, maar is o zo waar! Sinds 1 maart ben ik aan de slag gegaan bij Realise als client consultant. Wie ik ben? En waarom een overstap naar Realise bijdraagt aan mijn werkgeluk? Ik vertel het je graag in deze persoonlijke blog!

Realise redactie

Blog

  • Artikel
  • 06 apr 2022
  • 2 minuten leestijd
Geschreven door Realise redactie

Mijn levens- en carrière pad voerde me langs wat hobbels en zijwegen en hebben me, door de bewuste keuzes die ik op dat pad heb gemaakt, gebracht tot waar ik nu sta in mijn carrière. 

Eigen regie centraal in werk en privé


Ik startte mijn ‘eerste carrière’ in de kantoorautomatisering. Een uitdagende werkomgeving door de enorme concurrentie en de commodity-status van de producten en diensten. Wat ik in deze rol vooral heb geleerd was om met veel vasthoudendheid, doorzettingsvermogen én in partnership met mijn klanten het verschil te maken en successen te boeken.

Mijn ‘tweede carrière’ diende zich aan: CEO van ons gezin. Een gezin met 3 kinderen waarvan onze oudste zoon werd geboren met het Down Syndroom. Een enorme (fulltime) uitdaging. Vooral de eerste jaren toen de dagen vooral gekenmerkt werden door medische bezoeken en het inregelen van de juiste ondersteuning. Moesten er moeilijke besluiten genomen worden rondom zijn zorg? Dan was onze basis altijd: eigen regie daar waar het kan. Pittig? Ja. Maar had ik het willen missen? Voor geen goud!

Om me ook in mijn rol als professional te blijven ontwikkelen heb ik in deze periode voor een psychologisch adviesbureau gewerkt. Ook heb ik me ingezet voor Stichting Early Bird. Een stichting die ouders en kinderen met Down Syndroom begeleidt in hun ontwikkelingsstimulering.

Toen de jongste naar de middelbare school ging vond ik het tijd worden voor een nieuwe stap in mijn carrière. Mijn grootste drijfveer bij deze keuze? Ik wilde me ontwikkelen in een andere rol. Andere waardering krijgen en impact maken op een andere wijze dan die in mijn directe omgeving. Een terugkeer naar de kantoorautomatisering lag voor de hand, maar toen zich de kans voordeed om bij een psychometrische assessmentleverancier aan de slag te gaan, ben ik daar vol voor gegaan. Wat een goede keuze was dat en wat een prachtige inzichten en diepgang in de psychologie van het individu heeft me dat gebracht!

Vanuit inzicht, ervaring en persoonlijke groei een nieuwe stap

Al deze keuzes, levenslessen, inzichten en ervaringen hebben me uiteindelijk gebracht waar ik nu sta als mens en professional. In mijn rol als Client Consultant bij Realise ga ik mijn kennis en ervaring op het gebied van assessments, psychologische inzichten, consultancy en passie voor mentale en fysieke gezondheid, samenbrengen. Mijn sterke punten en talenten inzetten in een inspirerende werkomgeving, daar word ik (werk)gelukkig van.

Natuurlijk gaat het daarbij niet alleen om inzicht, het gaat om ontwikkeling. Om het realiseren van impact voor medewerker, team én organisatie. En dit allemaal uiteraard vanuit eigen regie, met als doel bij te dragen aan het (werk)geluk van werkenden in Nederland en daarbuiten.

Zin en tijd in een kop koffie?

Wil je graag kennis maken, heb je een vraag, of wil je meer weten over de oplossingen van Realise voor jouw organisatie? Ik plan graag een (digitale) kop koffie!

Samen werken aan sterk
kapitaal

Het doorbreken van patronen is niet makkelijk. Bij Realise weten wij dat een frisse blik ‘van buiten’ nodig is om verandering te laten slagen. Wij gaan graag met jou aan de slag en willen je inspireren in het anders kijken naar je organisatie.

LAAT JE ADVISEREN